Het kan altijd voorkomen dat de Bank je opbelt als je daar zelf om hebt gevraagd. Bankmedewerkers bellen nooit zomaar op om informatie te vragen die te maken heeft met je Bankrekening. Enkele uitzonderingen zijn dat er verdachte transacties zijn  gedaan met je Bankrekening.
Dat kan zijn omdat je Bankrekening gehackt is en er hoge bedragen afgeschreven worden in een zeer kort tijdsbestek.

Lees hiernaast meer over het bellen naar de Bank en gebeld worden door de Bank.
De Bank belt mij op
Ik word gebeld door de Bank want er zijn vreemde transacties gedaan.
Dan heb je te maken met een oplettende Bankmedewerker, want het is dan wel een geautomatiseerd systeem dat aan de bel trekt als dit gebeurt, maar het is de medewerker die je opbelt. Nu kan het zijn dat je zelf net een paar flinke bedragen hebt overgemaakt dan is het natuurlijk oké. Maar als je daar verder niets van weet dan is het noodzakelijk om direct je Bankrekening te controleren en zo nodig blokkeren.

Maar wat als de Bankmedewerker gaat vragen om je inlogcodes omdat hij of zij behulpzaam wil zijn dan hang je het beste gelijk op. Onnodig te zeggen dat he dan niet om een Bankmedewerker gaat maar om een oplichter die zich voordoet als Bankmedewerker. Hang dan gelijk op en bel je eigen Bank om te vragen of je gebeld ben door de Bank. Is dat niet het geval doe dan gelijk aangifte bij de Bank.
Jammer genoeg tegenwoordig niet meer. Er is nu een nieuwe methode ontdekt waarmee een oplichter gewoon met het nummer van de Bank belt. Dat noem je telefoon spoofing. Er zijn legio websites die dit aanbieden, eigenlijk is het voor de lol gemaakt om iemand in de maling te nemen. Je kan dan met een ander nummer bellen als dat van jezelf en zo je ook voordoen als iemand anders. Oplichters nemen dan het nummer van de Bank en bellen met dat nummer naar je op en zeggen dat ze van de ING zijn of een andere Bank. Ze proberen op die manier vertrouwd over te komen en zeggen dan dat er iets op je rekening gebeurd, en dat ze dat willen controleren. Of je even je gegevens wil geven zodat ze dat kunnen doen. Je voelt hem al aankomen; als je dat doet gegarandeerd dat je Bankrekening een paar uur later leeg is. Nou vraag je jezelf misschien af of je nog mensen kan vertrouwen? Blijkbaar niet. Maar nogmaals een Bankmedewerker zal nooit om inlog gegevens vragen. Als je zo`n telefoontje krijgt, zeg dan dat je ophangt en zelf even terugbelt.
Ik word gebeld door de Bank met hun nummer is dat veilig?.