Met het verzoek om mijn Bankpas door te knippen en op te sturen omdat deze verlopen is.
Doe dit nooit, een Bank zal je nooit vragen om de pas op te sturen. Oplichters gaan zelfs zover om je een Brief te sturen en te vragen of je de pas door wil knippen en in een enveloppe op te sturen.
Je stuurt de Bankpas op naar een onbekend adres ( vaak een postbusnummer ) Eenmaal opgestuurd ben je alle controle over je Bankpas kwijt
Om te onthouden. Een Bankmedwerker zal nooit telefonisch om je inlog gegevens vragen, ook nooit in een Brief. Een Bankmedewerker zal nooit een email sturen met daarin een link om handelingen te verrichten op de Website van de Bank

Bankmedewerkers zullen nooit uit zichzelf bellen naar klanten om inlog gegevens te vragen. Ook als je zelf naar de Bank belt zullen ze nooit om je inlog gegevens vragen.

Banken updaten zelf hun software, dat houdt in dat je nooit via een link je software van de Bank hoeft te updaten.
Ik moet mijn Bankpas opsturen
Ik heb een brief gehad van de Bank.
Werkwijze van de oplichter
Je hebt je Bankpas doorgeknipt en opgestuurd naar de oplichter.
Die vist de Bankpas uit de brievenbus en haalt daar de Chip uit die nog bruikbaar is.
Hij maakt daar een nieuwe pas voor en heeft stap 1 bereikt van zijn plan.

Vervolgens vraagt hij ( je hebt je telefoonnummer in de brief gezet
omdat daarom gevraagd werd  ) telefonisch aan je of je even je pincode wil geven want het is niet helemaal duidelijk of de Bankpas wel van jouw is.
Je geeft je pincode en hij heeft nu alles wat hij nodig heeft om je Bankrekening helemaal leeg te trekken.

Nog een andere methode is
Nadat je de pas hebt opgestuurd belt de oplichter je op en vraagt om het pasnummer. Met alle respect; deze truc wordt vaak toegepast bij ouderen.
Omdat het soms verwarrend is wat de Bankmedewerker, lees oplichter precies bedoeld geven ouderen vaak hun pincode in plaats van hun Bankpasnummer.
In beide gevallen nooit deze informatie telefonisch geven. Je weet nooit wie je aan de lijn hebt en het vragen om persoonlijke gegevens zoals eerder gezegd zal een echte Bankmedewerker nooit doen. 
pasnummer

Chip
Mocht er wel een adres in de brief of email staan een beetje googelen doet wonderen. Download bijvoorbeeld Google earth en typ het adres in wat in de brief staat. Je zal zien dat het van een woonhuis of ( leegstaand ) winkelpand is.