Wat is sexting?
Wat is sexting?
Het woord zegt het eigenlijk al een beetje, het is een combinatie van SMS en een naaktfoto
Van jou of iemand anders die verstuurt is. Er zijn heel veel websites over dit onderwerp en wat opvalt is; alle websites geven voorlichting over hoe je dat het beste kan doen. Ik zeg, nooit doen.
Misschien niet nieuw voor je maar bedenk maar eens dat alles wat je doet tegenwoordig tot en lengte van dagen op het net staat.
Zo ook met sexting, het lijkt allemaal heel spannend en dat kan het ook zijn maar het is een moment opname van 1 seconde in je leven die verstrekkende gevolgen kan hebben.


GEBRUIK JE VERSTAND
VERSTUUR GEEN NAAKTFOTO`S
De redenen om het niet te doen
Die zijn er legio maar de belangrijkste staan hieronder.
Stel je stuurt een naaktfoto van jezelf naar een goede vriend of vriendin of misschien wel naar je vaste vriend of vriendin. Dan is dat voor het moment natuurlijk spannend. Maar besef wel als je dat doet dat je nooit weet wie er nog meer in de ruimte aanwezig zijn behalve dan hij of zij.

Jongens vooral hebben toch meer het idee om stoer te moeten zijn in het bijzijn van vrienden.
Ook het feit dat in grote groepen de telefoon wel eens uitgeleend wordt aan elkaar en het dan mogelijk is dat jouw foto gezien wordt door anderen is geen prettig idee.
Ook al heb je een vaste vriend of vriendin dan is het natuurlijk mogelijk dat zo`n relatie op de klippen loopt. En dan? Hij of zij heeft wel die naaktfoto van je op de telefoon staan. Waarschijnlijk zal het dan door je hoofd spoken wat daar allemaal kan gebeuren, en dat wil je niet.
Het is ( vooral onder jongeren ) een hype om zelfs te filmen terwijl ze seks hebben. En dat is iets wat helemaal afgeraden wordt. In tijden van liefde is dit allemaal leuk maar het kan ook omslaan in haat en dan heb je de poppen aan het dansen.
Voordat je het weet staan de beelden op een of andere pornosite en die zitten vaak in het buitenland. Daardoor is het zo niet onmogelijk dan wel heel moeilijk om die beelden er weer af te krijgen.


Aangifte doen van misbruik
Natuurlijk kan je aangifte doen van misbruik tegen diegene die jouw foto`s heeft verspreidt, maar dat is heel moeilijk te bewijzen, want wie was de eerste en hoeveel mensen zijn in het bezit van die beelden. Dat is heel moeilijk te achterhalen. Mocht je toch aangifte willen doen dan kan je hieronder klikken op de link die je naar de website van de instantie brengt.


Aangifte bij de Politie
Chatten of bellen met de kindertelefoon
Stel een vraag via het Formulier
Je vraag wordt strikt vertrouwelijk behandeld en alles wat je invult wordt beveiligd verstuurt
Neem contact op met je huisarts.
Hij of zij is ook een vertrouwenspersoon.
Je ouders
We kunnen begrijpen dat je niet zo gemakkelijk naar je ouders stapt als zoiets je overkomt. Maar als het er op aankomt dan zijn zij wel de meest aangewezen personen om het als eerste tegen te vertellen. Bij hen is je geheim veilig en zij weten de weg welke je moet bewandelen. Vind jezelf dat je band niet goed is met je ouders neem dan contact op met een van de instanties hiernaast.