Ik hoor het u al zeggen: Ik chat niet. Als u op Facebook zit dan is het bijna onwaarschijnlijk dat u nooit een berichtje stuurt naar iemand uit uw vriendenlijst. Of Whats App. Dat is het chatten van vandaag, en het is een stuk gevaarlijker dan vroeger. Och..wat is vroeger in de jaren 80 en 90 waren Chatboxen immens populair. Vooral de MSN Messenger waar miljoenen mensen gebruik van maakten. Maar ook kinderen en daar ging het faliekant fout.

Pedofile netwerken

U heeft vast gehoord van de Union browser? oftewel Tor. De Torbrowser wordt gebruikt op het Darkweb. Het Darkweb is een onderlaag binnen het Internet waar iedereen kan komen met zo`n speciale browser. Het voordeel ervan is dat je niet te traceren bent op het Darkweb qua IP adres en dus niemand weet in welk land je zit. ook wordt er kinderporno verhandeld.
Vaak zijn het beelden die van Whats-App afkomstig lijken te zijn.Van de zogenaamde bovenwereld dus.

Nou doen we allemaal wel eens iets geks maar het is af te raden om naaktbeelden te versturen over het internet. Ook als je iemand goed kent; het zou weleens heel vervelend kunnen uitpakken als je dan ruzie met diegene krijgt. De beelden zouden gebruikt kunnen worden voor chantage.
Kinderen zijn wat dat betreft heel erg manipuleerbaar.
Maar volwassenen kunnen er ook wat van ( Patricia Paay ) bijvoorbeeld mensen met een drankje op zijn over het algemeen losser als iemand die nuchter is en dat heeft in het verleden weleens voor problemen gezorgd.
Stel we leven in de jaren 70, zou u een naaktfoto (Polaroid) geven aan iemand die u nauwelijks kent? Tegenwoordig schijnt het de normaalste zaak te zijn om dat wel te doen. Nou ben ik heus niet roomser dan de Paus maar door de bijna 30 jaar ervaring met PC`s en internet weet ik het gevaar ervan. Dus zeg ik niet doen. Uw foto`s en video`s staan nog steeds op het internet als u er al lang niet meer bent.

Ook het handelen op Marktplaats is tegenwoordig gecombineerd met Whats-App. Dat is sterk af te raden. Als u een artikel te koop zet op markplaats is de kans aanwezig dat iemand u benaderd via Whats-app. Begin daar niet aan want het is bekend dat oplichters actief zijn om op die manier uw Bankrekening leeg te plunderen. Nog steeds vallen er slachtoffers door de 1 cent truc en dat zijn niet alleen ouderen. Chatten op een veilige manier is heel goed mogelijk maar gebruik uw verstand en laat kleine kinderen allen onder toezicht van een volwassene chatten met anderen. En dan heb ik het natuurlijk niet over Opa of Oma.


Chat met je verstand
Hey hoe is met je?
Ga je vanavond nog iets leuks doen?
Weet ik niet, als mijn ouders weggaan misschien wel. Anders niet
Iedereen kan zo een chatbox beginnen.
Je hebt er geen papieren voor nodig of een opleiding.
Chatboxen zijn meestal gemaakt door hobbyisten maar er zijn ook nog wel professionele chatboxen. Microsoft besloot in oktober 2003 van de een op de andere dag alle chatboxen te sluiten. De reden hiervan was ; er zaten pedofielen op, er werd gehandeld in allerlei verboden middelen. De vraag is nu of het allemaal verdwenen is? Nee, integendeel het is erger geworden alleen is het probleem verhuist naar onder andere het darknet ( een laag in het internet die niemand bezoekt die daar niets te zoeken heeft )
Hansacom
helpdesk en fraude voorlichting