De foute webwinkel

Informatie
Wat mij opvalt op heel veel websites die waarschuwen voor valse Webshops is dat alles maar een beetje halfbakken wordt uitgelegd om een heleboel ellende te voorkomen. Ik ga uitleggen waar u op moet letten. Volg deze aanwijzingen en er kan u niets overkomen.
Thuiswinkelwaarborg?
Tja.. geloof het of niet maar dat is geen garantie dat u niet te maken hebt met een oplichter. Wat dat zegel, of hoe je het ook noemt, zegt? Eigenlijk niet zo veel. Het logo wordt regelmatig misbruikt en iedere oplichter kan moeiteloos een logo aanvragen. En wat gaan zij doen als u in de problemen komt door opgelicht te zijn? Niets dus. U kunt wel een klacht indienen, maar reken er op dat de klacht die u indient op een virtuele stapel komt. Nee gezond verstand gebruiken is beter. Lees hiernaast verder.




http of https?
Vroeger hadden we http wat staat voor "HyperText Transfer Protocol" Nu hebben we https wat staat voor "HyperText Transfer Protocol Secure" En dat Secure is een extra beveiliging. Alles wat je via zo`n website verzend, een formulier invullen of een bestelling doen op een webwinkel wordt versleutelt. Dat houd in dat een hacker de website niet kan manipuleren met kwaadaardige code.
Er wordt voor zo`n website een certificaat uitgegeven dat alleen voor die website geldt. U kunt als u op het slotje links bovenin de browser klikt daar informatie lezen die belangrijk is voor de gebruiker. (zie de foto`s beneden)

Ik heb als voorbeeld mijn eigen website genomen. U kunt dus zien dat alle informatie die u verzend via deze website gegarandeerd beveiligd is.
Is het certificaat ongeldig of verlopen dan is het aan te raden om direct te stoppen met het invoeren van gegevens op zo`n website. Het is dan heel goed mogelijk dat die website gehackt is en dat er iemand meekijkt met wat u op dat moment aan het invullen bent.
Verplichtingen
Op een webwinkel is het wettelijk verplicht om een aantal zaken te vermelden.

Nummer van de kamer van koophandel
BTW nummer
Een vast vestigingsadres.
Een telefoonnummer
Een email adres, vaak is dat een info@ emailadres. Dus geen gmail adres.
Voorkomen dat ik opgelicht wordt
Lees eerst reviews, die zijn altijd te vinden. Zo niet dan kan het zijn dat het bedrijf pas opgericht is.
Zeker rond de feestdagen knallen de webshops de grond uit en daar zitten een heleboel oplichters tussen. Heeft u de Google Chrome browser? dan moet u eens met je rechtermuisknop klikken op een vrije plaats op de website en dan op Inspecteren/app/cookies. Is de website gemaakt met een zogenaamde WYSIWYG web builder zoals Prestashop dan moet u al oppassen. Oplichters zijn liever lui dan moe dus bouwen ze een webshop in een paar dagen. Doe eens leuk, bel eens op. Krijgt u geen gehoor dan kan het foute boel zijn. Download Google Earth en ga eens op zoek naar het adres. Ik ben al een aantal malen een boerenschuur tegen gekomen waar een elektronica zaak zou moeten zitten








Betaal mogelijkheden
Kunt u met IDeal of PayPal betalen? Dan is dat vaak wel een teken dat het goed zit.
Is die mogelijkheid er niet dan zou ik persoonlijk stoppen met shoppen. Bij PayPal bent u overigens ook verzekerd van uw aankoop. Krijgt u het artikel niet dan krijgt u de schade vergoed van PayPal tot een bedrag van €200-




Copyright © Hansacom 2022