Hoe doe ik aangifte?
Aangifte doen is niet voor iedereen even gemakkelijk. Vaak komt er een hoop schaamtegevoel bij kijken. Maar geen aangifte doen is geen optie. Als je het niet doet dan denken criminelen dat misdaad loont en dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn.
Mijn advies is: doe altijd aangifte ook al gaat het om een klein bedrag of om een artikel dat niet bezorgd is. Zeker in deze tijd schieten de cijfers weer omhoog en dat komt omdat er (te) weinig aangiftes gedaan worden. Het niet doen van aangifte resulteert in onwetendheid bij onder andere de Politie.

Aangifte online

Je kan hier aangifte doen bij de Politie   Dit adres is alleen voor zedenmisdrijven. Zorg er voor dat je bewijsmateriaal hebt om te overleggen. Bijvoorbeeld een screenshot van je telefoon of Computer.

Voor Internetoplichting doe je hier aangifte Dit adres is voor als je opgelicht bent via het Internet. Ook voor Whats-App fraude kun je hier terecht. Bewaar altijd het Chatgesprek dat je hebt gevoerd met de oplichter dan sta je veel sterker.


Omdat ik alleen zaken benoem die met (voornamelijk) met internet te maken hebben heb ik andere mogelijkheden niet genoemd. Als je op de link klikt dan kom je gelijk op de goede pagina van de Politie terecht.

Om aangifte te doen voor andere zaken moet je hier zijn.
Hansacom
helpdesk en fraude voorlichting