Hansacom
voorlichting internetfraude & gratis helpdesk
Gratis
hulpprogramma`s
Hieronder vindt u hulpprogramma`s om uw systeem in topconditie te houden. Helemaal gratis. Bij sommige programma`s kunt u ook overstappen naar een betaalde versie, maar over het algemeen zijn de gratis versies ruim voldoende.
WPS office
Het ideale programma voor als u geen duur office programma wilt aanschaffen. Het is volledig geschikt om spreadsheets te maken maar ook PowerPoint presentaties. Het programma kan ook word documenten lezen en maken. Kies voor Nederlands bij de taalkeuze.
Chrome gebruikers kunnen de melding krijgen dat het bestand gevaarlijk kan zijn maar dat is niet zo. U kunt het bestand gewoon installeren.
C Cleaner
C Cleaner is door de jaren heen een begrip geworden op het gebied van schijf en systeemonderhoud. Een kind kan de was doen, letterlijk. Het is zeer gebruiksvriendelijk en voor iedereen te begrijpen. De gratis versie doet wat het zegt, het in perfectie conditie houden van uw systeem. Kies tijdens het installeren voor Nederlands rechts bovenin het installatie scherm
Windows 10
Natuurlijk heeft dit besturingssysteem geen introductie meer nodig. Maar er zijn nog steeds mensen die een upgrade kopen terwijl dat helemaal niet nodig is. Windows 10 blijft gratis. Klik op de naam om naar de gratis Website van Microsoft te gaan. U heeft een USB stick nodig met tenminste 8GB ruimte. Komt u er niet uit? vraag dan hulp aan Nerdie
Windows 11 is het nieuwste besturingssysteem van Microsoft Heeft u Windows 10 dan kunt u gratis upgraden naar Windows 11.Klik op de naam om naar de gratis Website van Microsoft te gaan. U heeft een USB stick nodig met tenminste 9GB ruimte. Lees de informatie op de website goed door om te kijken of uw systeem geschikt is om Windows 11 te draaien Komt u er niet uit? vraag dan hulp aan Nerdie
Windows 11
Verwijder interesses
Misschien heeft u het al gezien? rechts onderin de taakbalk is er bij de laatste update van Windows 10 een pictogram bij gekomen. "interesses" Als u daar de muis op zet en klikt dan verschijnt er een reeks items met nieuws en dergelijke waar u mogelijk interesse in zou hebben volgens Microsoft. Vindt u het storend dat steeds ongevraagd het scherm omhoog komt? dan is hier de oplossing. Download het zip bestandje, pak het uit en klik op het "reg" bestand.
Bevestig alles met OK start de computer opnieuw op en Interesses zijn voorgoed verdwenen. U heeft hiervoor WinRar nodig om het bestand uit te pakken. Dit programma kunt u hier downloaden
IoBit Uninstaller
Soms zijn hardnekkige programma`s niet goed te verwijderen. met dit programma verwijderd u ook de achtergebleven mappen en registervermeldingen van het te verwijderen programma. Zo blijft uw PC lekker snel.
Driver updater
Met dit handige en gratis programma houdt u uw systeem up to date. Windows mag dan een heleboel drivers standaard aan boord hebben maar die zijn standaard. Dat wil zeggen als u een programma installeert zoals office dan wordt die met de updates van Microsoft mee ge updated. Uw printer heeft tijdens de installatie alleen een standaard driver gekregen. Als er een nieuwe versie uitkomt van de driver voor het apparaat dan wordt die niet meegenomen door Windows. Driver updater haalt alle nieuwe updates wèl op. Zo bent u er van verzekerd dat het apparaat altijd de laatste nieuwe updates heeft.
Advanced system care
Met Advanced System care haalt u een programma in huis dat er voor zorgt dat uw systeem beschermd blijft tegen meekijkers. En dat niet alleen, ook het onderhoud van onnodige bestanden worden door dit programma verwijderd op een veilige manier. U kunt dus geen fouten maken. Met 1 muisklik wordt uw systeem helemaal opgeschoond.
IoBit Malware Fighter
IoBit malware Fighter houd alle aanvallen tegen die er voor kunnen zorgen dat Hackers de kans krijgen om uw systeem over te nemen. Ook verdachte websites met kwaadaardige code worden door dit programma moeiteloos opgemerkt en tegen gehouden. De betaalde versie kan iets meer maar de gratis versie werkt ook prima.
AVG antivirus
Als er een prijs zou moeten zijn voor het beste gratis antivirusprogramma ter wereld dan zou AVG hem zeker krijgen. Bewezen effectiviteit en heeft mij al aan aantal keren gered. De betaalde versie is uitgebreider, maar de gratis versie is heel erg goed. Let op! als u AVG antivirus installeert dan wordt Windows defender uitgeschakeld. Dat hoort zo want beide programma`s botsen met elkaar.