Mijn pakket  is onderweg?
U krijgt een SMS `je van Post.NL, tenminste dat lijkt zo. Niets is echter minder waar want het zijn oplichters die je naar een malafide website te lokken door op een link te klikken.
Het wordt natuurlijk wel een probleem als je toevallig een pakketje hebt besteld dat via Post.NL bezorgd gaat worden. Ik leg je uit waaraan je kan zien dat het bericht van een oplichter afkomstig is.

Werkwijze

Laten we even voorop stellen dat Post.NL alleen via de app corespondeert met haar klanten.
Deze kan je downloaden voor android op de website van Google Play en voor je IPhone in de
App store. Klik naast het logo van je merk en download de veilige app uit de de originele store. In de onderstaande voorbeelden komen nog een aantal kenmerken voor. PostNL zal natuurlijk nooit je pakket vernietigen zoals dat in de zwarte SMS staat. Ook staat er in de meest rechtse SMS dat het pakket uit het Buitenland komt en er inklaringskosten betaald moeten worden. Niets is minder waar. Mocht het zo zijn dat dit het geval is dan staat dat op de website van de verzender. Je moet dat eerst op de website regelen voordat het pakket uberhaubt verzonden wordt. Je hebt dan aan al je verplichtingen vooldaan. Ook is het zo dat; als je een pakket besteld hebt dat uit een EU land verzonden wordt je nooit invoerrechten hoeft te betalen. Ben je er niet zeker van, kijk dan op de website van de douane  Een ander kenmerk is bij de middelste SMS, de URL. Een URL is een naam die je browser gebruikt om de juiste website aan je te laten zien. Zoals je ziet slaat de URL van de middelste SMS helemaal nergens op. De reden hiervan is dat het Domein van Postnl al vergeven is aan Post.nl en dan kan je als oplichter dus geen SMS uit naam van PostNL verzenden. Wat je wel kan doen als oplichter is er een reeks achter zetten. Zoals in het rechter voorbeeld hieronder. Maar in dat adres zit weer.net en het adres van PostNL eindigd op NL, zonder rare cijfers en al helemaal niet met PHP er in. Bij de linker en de middelste zie je de naam PostNL staan dan zou je er bijna intrappen. Dat is een geval van Spoofing. klik op de link en lees daar meer over wat spoofing is.


De echte adressen van PostNL zijn heel simpel te herkennen ze eindigen altijd op NL en nooit op bijvoorbeeld PostNL.net/ljjdsu6648238                                                                                                                                                                                                                                                                                            
Hansacom
helpdesk en fraude voorlichting
Nu terug naar de werkwijze van de oplichters. In het SMS `je zit altijd een link waar je op zou moeten klikken om een pakket te volgen. dat is al een kenmerk dat je te maken hebt met een oplichter want PostNL  stuurt geen SMS`jes naar je telefoon. Je moet niet voor niets je emailadres opgeven om daar te kijken waar je pakket is. Via de originele app krijg je een zogenaamd Push bericht. dat is een bericht dat altijd aankomt en dat bericht is te bekijken via de app. Klik dus NOOIT op een SMS bericht dat zomaar gestuurt wordt door PostNL want dat is gegarandeert van een oplichter.
Bij twijfel neem je contact op met PostNL .