helpdesk en fraude voorlichting
Mijn PC doet raar
Heel veel oorzaken liggen er voor de hand dat uw PC zich zonder aanwijsbare reden ineens vreemd gaat gedragen.
Het kan natuurlijk iets onschuldigs zijn zoals een slechte verbinding met het Internet, of dat er iets aan de hand is met de hardware. Daar zijn programma`s voor. Zowel van Windows zelf als externe programma`s die veel mogelijkheden hebben om het euvel op te lossen. In dit stappenplan kunt u er achter komen wat het zou kunnen zijn. Mocht u er niet achter komen dan kun u altijd het formulier invullen zodat ik u kan helpen.

Trage PC

Door het dagelijkse gebruik worden PC`s trager en trager als daar nooit de virtuele bezem doorheen is geweest.
U kunt eerst eens een paar programma`s installeren die een heleboel troep verwijderen en vaak helpen.
Mocht dat niet helpen dan gaan we verder.

Open schijfopruiming en laat dat draaien. Dit programma kunt u vinden door op het vergrootglas links onderin de taakbalk te klikken en dan schijfopruiming te typen. Start het programma en vink alles aan. en klik op OK

Controleer het systeem op virussen. Ook als u geen melding gehad heeft. sowieso is het aan te raden om het antivirusprogramma 1 keer per maand te laten draaien.

Warme PC

Kijk eens aan de binnenkant van het systeem en dan met name naar de processorfan. De PC is een stofverzamelaar en het kan zomaar zijn dat de koelribben achter de fan verstopt zijn. Een AMD processor kan een heel hoge temperatuur hebben tot wel 80 graden Celsius. De Intel processor kan minder goed tegen hitte en zal dan ook sneller terug schakelen naar een soort veilige modus. Ook de BIOS instelling speelt daar een rol in. Meestal kunt u in het BIOS de temperatuur instellen wanneer een PC moet uitschakelen als die de ingestelde limiet bereikt. Het is wel af te raden om deze hoger te zetten omdat het schade kan aanrichten aan de processor. Laten we eerst een kijken naar de algehele toestand van de PC.
Dit kunt u prima doen met Speccy. Dat is een programma dat is gemaakt door Piriform en hier is te downloaden.
Let dan; nadat u het programma hebt opgestart eens op de temperatuur van de schijf, het geheugen en de processor.

Te warm? pak dan de schroevendraaier!

Dan helpt het zeker een stuk om het systeem eens goed uit te zuigen.

Maak de processorfan schoon            Maak de voeding schoon                          Maak het Ram geheugen schoon

De borstels hiernaast zijn gewoon verkrijgbaar bij de drogist waar u ook make-up kunt kopen. Gebruik de borstels samen met een stofzuiger die op de laagste stand staat ( zo voorkomt u schade aan het component )
Gebruik de borstels zoals aangegeven bij de lijnen om schade te voorkomen.Draag handschoenen van stof als u de componenten aanraakt
Laat de koelpasta van de processorfan vervangen door een specialist als u niet zeker weet wat u moet doen.
Gebruik een cocktail prikker die u tussen de bladen van de processorfan zet als u deze uitzuigt. Dit voorkomt dat de fan overtoeren maakt waardoor hij stuk kan gaan.
Tips
Hansacom
helpdesk en fraude voorlichting