Mijn kind en Internet
Kinderen zijn heel gemakkelijk te manipuleren dat is wel duidelijk met wat er allemaal in onze samenleving gebeurt.

Natuurlijk zorgen we goed voor onze kinderen naar eer en geweten.We zorgen dat ze naar school gaan en op tijd te eten krijgen .
We letten op ze als ze buiten spelen . Als ze op een bepaalde leeftijd komen dan krijgen ze een Computer een mobiele telefoon , en een X-Box .
Een verwennerij waar ik alleen maar over kon dromen . Maar goed de tijden veranderen en daar moeten we in mee gaan.
Nou is er natuurlijk niks op tegen om je kind een Computer te geven maar op een paar zaken moeten we natuurlijk goed letten.
Natuurlijk moeten kinderen zichzelf kunnen ontplooien , en daar hoort Internet op je Computer zeker bij.Vroeger ; en dan bedoel ik Computervroege , hadden wij de TV als kinderoppas.
Ik heb me er zelf ook schuldig aan gemaakt . Ga maar even TV kijken papa en mama blijven nog even op bed liggen .
Nu is dat de Computer, ideaal ze kunnen er spelletjes op doen en ook nog online lekker kindersites bezoeken.
Kleurplaat.com waar kinderen kleurplaten kunnen uitprinten en zelf inkleuren . Je hebt als ouder geen kind aan ze. Maar kinderen worden ouder en inventiever .
U denkt toch zeker zelf niet dat uw kind alleen maar dit soort Websites bezoekt.
Nee op een onbeveiligde PC waar geen restrictie-programma’s op staat zoals bijvoorbeeld Net Nanny hebben kinderen vrij spel.
En daar maken ze handig gebruik van . Als leek kom je er waarschijnlijk nooit achter waar ze geweest zijn op het Internet.
Want zoals ik al schreef : kinderen zijn enorm inventief. Ze wissen gewoon de Browser geschiedenis en u heeft het nakijken .
Ook kinderen zijn gevoelig voor media. We laten ze naar Sesamstraat kijken om hun woordenschat te vergroten. Ze leren spelenderwijs .
Ga er van uit dat ze dat ook op een PC doen. Ik heb kinderen stoicijns naar een onthoofding zien kijken op het Internet. Ze verharden dus ook in hun belevingswereld .
Dat is een sluipend proces waar we bijna geen grip op kunnen krijgen als we het kind een beetje aan z`n lot over laten.
Of het van invloed is als ze volwassen zijn moet de tijd nog bewijzen.

De Computer bestaat nog niet zo lang dat de gevolgen daarvan nu al merkbaar zijn Maar als u goed uw oren en ogen open zet op straat dan is het wel merkbaar.
Sommige kinderen “spreken” webtaal. webtaal is een verbastering van het Nederlands. Even wachten wordt ffw8ten.
In mijn tijd was het woord lauw tof een van die uitdrukkingen dat betekende dat iemand lauw tof was. je was dan niet populairin een groep.
Tegenwoordig wordt er ook Studententaal gebruikt zoals Hey gast ! Een uitdrukking onder studenten die aangaf dat je de aandacht van iemand wilde.

Of weer terug naar webtaal de uitdrukking Onmin veel wat zoiets betekend als onwijs veel. Ook wij deden dat vroeger , we namen termen over van de TV .
Op zich niks mis mee maar ( ik ben geen moraalridder ) als ik zelf om me heen kijk en ook luister dan denk ik , tegenwoordig gaan ze dus duidelijk heel anders met elkaar om. Ze maken elkaar letterlijk voor rotte vis uit. Geleerd op het Internet ? Ja! zeg ik dan.Want ze kunnen mij niet wijsmaken dat kinderen woorden als “kankerlauw“ van de TV halen . En dat ligt niet voor 100% aan de ouders natuurlijk. Het is maar net wat kinderen op School ook meekrijgen . En dat is tegenwoordig niet mis.
Ook de TV is mede schuldig aan dergelijke uitlatingen. Kinderen zijn net aapjes ze doen alles na .
Wij vinden dat in het begin leuk maar later kan het wel eens voor rode oortjes bij de ouders zorgen op een moment dat kinderen dergelijk gedrag buiten ook gaan vertonen. De PC is daar ook mede schuldig aan. YouTube bijvoorbeeld, U kunt daar zelf achter komen door naar deze website te gaan en dan in het zoekvenster
“Tiny en Lau met kerst“ in te tikken. Ik raad u aan dit stukje hoogstaande TV te bekijken zonder uw kind er bij .Wel degelijk blijkt nu dat Internet invloed heeft op kinderen .
Ook wij moeten daar ons steentje aan bijdragen.We doen ons best om kinderen te beschermen tegen alle kwalijke invloeden van de TV, we schakelen over naar een andere zender als de beelden iets te heftig worden voor ons kind. Maar vervolgens zeggen we wel, ga maar even op de PC zitten in je kamer.
Er komt een moment dat u toen hoopte dat uw kind dit letterlijk had gedaan. Daar in hun eigen domein kunnen ze doen en laten wat ze zelf willen, niemand die ze in de gaten houdt, dus vrij spel ! Sex moord en doodslag, hoe bouw ik een bom. Alles is er rijkelijk aanwezig.
Niet vreemd dat kinderen met een Computer zich toch net even anders gedragen dan kinderen die zo`n ding niet in huis hebben .
En dat zijn er nog maar weinig. Zo`n 85% van de Nederlandse huishoudens heeft een PC, en een aantal die geen PC hebben gaan naar een Internet cafe of naar een vriendje of vriendinnetje die er wel een hebben. Wat u er aan kunt doen ? heel veel ! want u bent de opvoeder, die hebben het over het algemeen voor het zeggen mag ik hopen. Ik geef u een paar voorbeelden Sommige liegen er niet om. U zult flink wat energie nodig hebben om de PC voor uw kind leuk te houden. Maar het zal zeker z`n vruchten afwerpen .

Download hieronder de PDF bestanden

Pagina 1
Pagina 2
Pagina 3
Hansacom
helpdesk en fraude voorlichting